Vuollerims sk

Träna i Vuollerim!

Vuollerim, mitt i Norrbotten, är perfekt för träningsläger, kick-off eller utbildningsaktiviteter oavsett årstid. En dryg timmes bilfärd från kusten eller från Malmfälten, räcker för ett kul och nyttigt miljöombyte. Välkommen!

 

Sommartid är tränings- och tävlingsmöjligheterna både utom- och inomhus stora. Fotbollsplaner på både grus och gräs, friidrottsbanor, terrängbanor för både löpning och orientering, tennisplaner, badmintonbanor, styrkehall och hygienutrymmen med bastu – kombinationsmöjligheterna för vad ett träningsläger kan fyllas med är generösa. Vintertid finns dessutom slalomanläggning, längdåkningsspår både med och utan elljus samt vallningsbod. Och det bästa av allt – det är gångavstånd mellan allt!

 

Lagspel


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boende i Vuollerim!


I Vuollerim finns även hotell och gästgiveri samt gott om konferens- och samlingslokaler. Festplatsen Bjärkaudden lämpar sig sommartid till olika slags aktiviteter av mer trivsel- och nöjeskaraktär. Oavsett anledningen till att du och ditt gäng kommer till Vuollerim ska ni ha kul.

 

Snowboard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Låt oss arrangera

Vi är erkänt duktiga på att arrangera och har tidigare rott iland såväl DM- och SM-tävlingar, Vattenfallsmästerskap och O-ringen med den äran. Tävlingsdeltagarna brukar häpna över att: a) allt är så nära, b) allt flyter så välorganiserat. c) kringarrangemangen är så trevliga. Det tycker vi är bra betyg.


 

Krydda med något extra!

Tack vare nära samarbete med företag och föreningar i bygden kan vi ge extra krydda till olika arrangemang. I Vuollerim med omnejd finns en rad intressanta anläggningar och aktiviteter. Några exempel; nordisk automattrap- och DTL-bana, internationellt godkänd för tre olika skyttediscipliner; gokartbanor för såväl sommar- som vinterbruk; Sveriges nordligaste kartingbana godkänd för nationella tävlingar; paketerade incentivearrangemang; modernt utrustat Folkets Hus med biograf.


Vuollerims Ridklubb anordnar turridning och/eller lektioner.


Stora möjligheter till fiske både vinter och sommar finns i närområdet, bland annat i Lule älven och i de sjöar Vuollerims och Porsi byalag tillhandahåller. Fiskekort erfordras.


Alldeles nära finns dessutom Svea Skogs ekopark och inom två mils radie ytterligare ett stort antal naturreservat och Natura 2000-områden. 


Med lite fantasi och god planering kan vistelsen i Vuollerim bli något alldeles extra!